tirsdag 22. juli 2014

Geitrams og mjødurt.

Geitrams med Saltstraumbrua i bakgrunnen.
Nå blomstrer både geitrams og mjødurt. I sær mjødurt dufter. Den er også fin å lage saft av. Da bruker en blomsten, mens den er ny.

Saften lages slik: legg blomstene i en bolle som tåler varme, og hell kokende vann over. La det stå og trekke et par timer, i alle fall til vannet er avkjølt. Så er det bare å sile saften av, blande i sukker og bittelitt vinsyre. Til slutt fylles saften på rengjorte flasker, og settes i fryseren. Flaskene må ikke være helt fulle, siden saften utvider seg når den fryser.


Mjødurt.

6 kommentarer:

  1. Det smaker sikkert veldig godt! :-)

    SvarSlett
  2. Jeg var ikke klar over, at man kan lave saft på mjødurt- tak for tippet :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror den har vært brukt til drikke fra gammelt av :-)

      Slett
  3. Er den spiselig det viste jeg ikke, det er fristende og prøve ditt tips.
    Ha en fin sommerkveld.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det smaker friskt, syns jeg :-)

      Slett