torsdag 17. april 2014

Sortere blomsterblanding?

Det er vel kanskje ikke meningen at en skal sortere frøene i en blomsterblanding, men jeg har nå til dels gjort det likevel. På en Skjærtorsdag av alle ting.

Jeg har tenkt å så frøene direkte ut, og ble bare nysgjerrig på hvilke planter som kommer av hvilke frø. Et par sorter mener jeg å kjenne. Ringblomst, med sin sigdform, vet jeg ganske sikkert. Og så tror jeg kornblomsten er de lyse, avlange frøene med bust.

Så har jeg funnet noen som ligner sesamfrø, og noen som ser minner om bittesmå sneglehus. En haug av frøene ser ut som valmuefrø, men det er ikke valmue i blandingen, så det må være noe annet.

Det underlige er at frøene sånn med en gang ser veldig like ut. Når jeg begynner å sortere dem, er de ganske ulike likevel. Og etter hvert som de mest særpregede frøene er sortert ut, kommer de andre tydeligere fram. Veldig spennende!

Jeg trodde ikke det var så mange frø i en pose, men dette er helt klart flere enn jeg har plass til, så da får noen av dem vente til neste år.


4 kommentarer:

 1. Det blir spennende å se hva som kommer opp! Ringblomster er lette å kjenne igjen ja, og blomkarse. Resten kan være vrient ;-)

  Fortsatt god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg til å se hva som kommer.

   God påske!

   Slett
 2. Ja, det bliver spændende at se, hvad der kommer op :-) Jeg tror, de små 'C'er er morgenfruefrø :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan nok stemme :-) Tror morgenfrue er det vi kaller ringblomst?

   Slett