![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQi1T_CKSw8Jhu6mHwtqv_2AAT5zWmYjCBRg2T41hr-FrTemDC72lJ7w5czcd6niH_FRsTbsOhja_Sy8jZ-LIm75szPGBK2-cKGktSzJLhYdbVzJhcKE3dg3zTewcpMby2L7GIcyj-atKw/s320/IMG_1853+navnet.jpg) |
Ferdig kokt og skåret kjøtt. |
Denne suppen krever nesten ingen innsats på kjøkkenet, men den tar likevel lang tid. Det er på grunn av kokingen av svineknoken. Det er anbefalt å la den koke 1,5 time, men jeg lar den gjerne småkoke dobbelt så lenge. Da løsner kjøttet av seg selv fra beinet.
Start med å koke en røkt og saltet svineknoke. Ha nok vann i kjelen til at det dekker knoken. Kok minst 1,5 time. Da blir det fin kraft til suppen.
Ta opp den ferdig kokte knoken, og la den hvile litt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigWytoTVIJajTRQEDcvaxkeRA8_Gj4h6Lc5cEbfVXrpSiujirMjga_76Uq9sPJSWAFXSXVRWkKraPm9BT2ul1n8-tB3Omxiu_l3UvUy8IvCMgvjG-U7A2YKbg1odZy5edBKY2eaTjmfgdJ/s320/IMG_1855+navnet.jpg) |
Frosset blanding, 800 gram. |
Ha 0,5 l kaldt vann i en kjele, og fyll opp med kraft til ca. 1 l. Hvis kraften er veldig salt, justeres mengden i forhold til vannet slik at det fortsatt totalt er ca 1 l. Det blir nok suppe til tre personer. Kok opp.
Skjær ca 1/3 av kjøttet i biter, og ha det oppi kjelen. Fyll på med halvparten av en pose frosset lapskausblanding. Kok opp igjen. Krydre med salt og pepper, eventuelt klippet persille. La det koke 5 minutter.
Server med brød, rundstykker eller flatbrød.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSVtPfTnO-Nku6k3C4j9uXI43tJ7i5eEqjvH59P9CtO7bzsEki8FNWCdV2-2TIZ5A-lpli8a8NpaVT_wJQQ9Detmoytk6UO9ngS_M8_Geq7B_5uDR_y6zpVA182FeUPLEaFTYReQ9qmlsS/s320/IMG_1859+navnet.jpg) |
Ferdig suppe. |
Det som blir igjen av kjøttkraften er fint å fryse. Det er vanligvis nok til i to supper til. Det samme gjelder kjøttet. Med frosset kraft og kjøtt går det helt fint å lage denne suppen på under en halv time.
Nam, det høres godt ut! Takk for flott oppskrift :)
SvarSlettDet er veldig godt :-)
Slett