fredag 9. oktober 2015

Enkel og god suppe med kjøtt av svineknoke.

Ferdig kokt og skåret kjøtt.
Denne suppen krever nesten ingen innsats på kjøkkenet, men den tar likevel lang tid. Det er på grunn av kokingen av svineknoken. Det er anbefalt å la den koke 1,5 time, men jeg lar den gjerne småkoke dobbelt så lenge. Da løsner kjøttet av seg selv fra beinet.

Start med å koke en røkt og saltet svineknoke. Ha nok vann i kjelen til at det dekker knoken. Kok minst 1,5 time. Da blir det fin kraft til suppen.

Ta opp den ferdig kokte knoken, og la den hvile litt.

Frosset blanding, 800 gram.
Ha 0,5 l kaldt vann i en kjele, og fyll opp med kraft til ca. 1 l. Hvis kraften er veldig salt, justeres mengden i forhold til vannet slik at det fortsatt totalt er ca 1 l. Det blir nok suppe til tre personer. Kok opp.

Skjær ca 1/3 av kjøttet i biter, og ha det oppi kjelen. Fyll på med halvparten av en pose frosset lapskausblanding. Kok opp igjen. Krydre med salt og pepper, eventuelt klippet persille. La det koke 5 minutter.

Server med brød, rundstykker eller flatbrød.

Ferdig suppe.
Det som blir igjen av kjøttkraften er fint å fryse. Det er vanligvis nok til i to supper til. Det samme gjelder kjøttet. Med frosset kraft og kjøtt går det helt fint å lage denne suppen på under en halv time.

2 kommentarer: