|
Ferdig kokt og skåret kjøtt. |
Denne suppen krever nesten ingen innsats på kjøkkenet, men den tar likevel lang tid. Det er på grunn av kokingen av svineknoken. Det er anbefalt å la den koke 1,5 time, men jeg lar den gjerne småkoke dobbelt så lenge. Da løsner kjøttet av seg selv fra beinet.
Start med å koke en røkt og saltet svineknoke. Ha nok vann i kjelen til at det dekker knoken. Kok minst 1,5 time. Da blir det fin kraft til suppen.
Ta opp den ferdig kokte knoken, og la den hvile litt.
|
Frosset blanding, 800 gram. |
Ha 0,5 l kaldt vann i en kjele, og fyll opp med kraft til ca. 1 l. Hvis kraften er veldig salt, justeres mengden i forhold til vannet slik at det fortsatt totalt er ca 1 l. Det blir nok suppe til tre personer. Kok opp.
Skjær ca 1/3 av kjøttet i biter, og ha det oppi kjelen. Fyll på med halvparten av en pose frosset lapskausblanding. Kok opp igjen. Krydre med salt og pepper, eventuelt klippet persille. La det koke 5 minutter.
Server med brød, rundstykker eller flatbrød.
|
Ferdig suppe. |
Det som blir igjen av kjøttkraften er fint å fryse. Det er vanligvis nok til i to supper til. Det samme gjelder kjøttet. Med frosset kraft og kjøtt går det helt fint å lage denne suppen på under en halv time.
Nam, det høres godt ut! Takk for flott oppskrift :)
SvarSlettDet er veldig godt :-)
Slett