mandag 7. desember 2015

Selv en halv deig blir ganske mye.

I går kveld bakte vi pepperkaker. Jeg setter kun en halv deig, og det holder i lange baner. Årets mest populære former var bil og en bitteliten blomst. Det vises ikke så godt på bildet. Prøvde å få med noen av de andre figurene også.

Jeg vet ikke helt hvorfor, men hvert år blir det første brettet med pepperkaker lysest, og så blir de gradvis mørkere, sånn at de siste pepperkakene blir nesten for mye stekt. Sånn ble det i år også.

Nå har vi i alle fall nok pepperkaker.


10 kommentarer:

  1. Så hyggeligt at I bage peberkager til jul - det gjorde vi også, da vores søn var lille :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er veldig koselig å gjøre sammen :-)

      Slett
  2. Jeg synes jeg kjenner den deilige duften helt hit :)

    SvarSlett
  3. Jammi - herlig med alle de deilige juleforberedelsene.

    SvarSlett
  4. Hei!
    Pepperkaker gir julestemning. At de blir mørkere, skjer her også. Det må vel skyldes at ovnen blir varmere.
    God kveld! Anne

    SvarSlett
  5. Småkake og adventstid hører samme :-))) Jeg elsker dine pepperkakemann og pepperkakefru - former :-) God tirsdagkveld ønsker Viola

    SvarSlett
  6. Jeg tænker på om peberkager svarer til det vi i Danmark kalder brunkager? Lækre ser de i hvert fald ud ☺ Oslo Gospel kor var fuldstændig fantastisk og det er ikke første gang de optræder i Aalborg. Norsk er et smukt sprog og jeg nød de rene klare stemmer- også når de sang engelsk ☺

    SvarSlett
  7. Jeg tænker på om peberkager svarer til det vi i Danmark kalder brunkager? Lækre ser de i hvert fald ud ☺ Oslo Gospel kor var fuldstændig fantastisk og det er ikke første gang de optræder i Aalborg. Norsk er et smukt sprog og jeg nød de rene klare stemmer- også når de sang engelsk ☺

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er antakelig samme sort. Pepperkaker har mye krydder i seg, kanel, nellik, kardemomme og ingefær :-)

      Slett