torsdag 5. mai 2016

En gang et røykeri for fisk.

Det er nok en stund siden sist min far hadde dette i bruk. På grunn av helsa har det blitt smått med fisking de senere årene. 

Dette er altså et hjemmelaget røykeri. I området her er det rikelig med einer, og det gir veldig god smak til fisken.

Disse mursteinene fungerer som ovn, hvor en lager et lite bål.

Det andre bildet viser "pipa". Der ligger det netting over, som fisken legges på. I mellom mursteinene og pipa går det et rører,  på 1-2 meter. Det førerkort røyken til fisken.

Blir god røktes fisk på denn måten.

8 kommentarer:

  1. Dette høres jo spennende ut! Sikkert en bra måte å konservere maten på :)

    SvarSlett
  2. Så stilig! Ett sånt røykehus skulle mannen min hatt, for det han har er blåst halveis over ende i vinter! Dette ser ut til å tåle både storm og orkan! Ha en fin dag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det tåler en del. Mye vind her også☺

      Slett
  3. Spennende og helt sikkert en god måte å røyke på! RIktig god helg fra Birte

    SvarSlett
  4. så spennende med røyking av fisk :)

    SvarSlett