mandag 16. januar 2017

Den gamle julestjernen blomstrer, helt av seg selv!

I fjor blomstret denne julestjernen, for første gang siden 2014. Og nå blomstrer den igjen, helt av seg selv. Vi har ikke gjort noe som helst for at det skulle skje.

Jeg begynner å tro at en norsk vinter har korte nok dager for en julestjerne. Forutsatt at planten står i et vindu der det ikke er for mange gatelys utenfor. Vi har altså hatt denne julestjerna i flere år, uten at den har blomstret etter sin første jul. Så flyttet vi. I begge husene har den stått i et vindu i stua, altså i romtemperatur. Den eneste forskjellen er belysningen ute. Her er det nok færre gatelys rett utenfor, enn der vi bodde før.

Det er gøy med blomster, eller hva?


6 kommentarer:

 1. Kjempegøy! Ja, du har nok rett i det med gatelysene, for de gir det lyset den ikke skal ha. Jeg har før drevet med julestjerner inne i et rom med 14 timer med mørke og 12 timer lys. Da blomstrer de garantert. Det er jo omtrent sånn det er inne i november/desember. Morsomt at den blomsrer avseg selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig gøy :-)
   Det stemmer, det er jo ikke så mye mer enn 12 timer lys inne på den tiden (vi legger oss tidlig).

   Slett
 2. Det er så morsomt at sånne blomstringer skjer. Synes jeg husker at du skrev om den i fjor. Den må begynne å bli ganske stor nå. Har sett en julestjerne som har blitt over 1 meter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det stemmer. Jeg skrev om det i fjor :-)
   Den er ikke så stor nå, for jeg klippet den litt etter sommeren. Da var den så omfangsrik at den ikke kunne stå i vinduet :-)

   Slett
 3. Imponerende. Mine julestjerner pleier som regel ikke å overleve selve julen en gang. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. De fleste julene er det sånn her også :-)
   God kveld.

   Slett