lørdag 23. september 2017

Forsøk på beskjæring.

Det kan vel knapt kalles beskjæring, men jeg har saget av noen av epletreets greiner. Sånne som vokste nedover, og kom i veien når vi skulle slå plena.

Vi burde nok ha tatt toppen av treet, men da hadde treet sett litt stusselig ut. Og så hadde det ikke blitt halvparten så spennende å klatre i.


Jeg ser at det er noen greiner som med fordel kunne vært saget av noen år før vi flyttet hit. De tvinner seg rundt hverandre. Jeg tør ikke ta dem nå, for det ser ut som om de balanserer hverandre.

Mens jeg holdt på, funderte jeg litt på hva som skjer med et epletre som får vokse helt fritt. Hvor stort blir det egentlig? Og hvordan blir det med frukten? Kanskje eplene blir litt mindre, eller færre?

Nå skal vi i alle fall vente, og se hvordan det går til våren. Om treet ser ut til å ha det greit.


8 kommentarer:

 1. Du må nesten bare prøve deg frem. Jeg har ingen epletrær, og kan derfor ikke hjelpe deg :)

  SvarSlett
 2. Alt efter sorten kan æbletræer blive temmeligt høje - beskæring hjælper med til at der bliver færre og mere veludviklede æbler :-) Jeg fik at vide af den havemand som lige har lagt vores nye terrasser, at man også med fordel kan beskære gamle træer, også i højden. Alt hvad der vokser lige op og ind i træet kan med fordel fjernes, men det er nok klogt at få det vist af en, der har forstand på det :-)
  Men der kan også sagtens komme gode æbler alligevel :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror jeg må få noen til å se på de greinene midt inni der, sånn at jeg ikke gjør noen feil.
   Da er det nok som med bærbusker, at det blir større og finere frukt hvis en beskjærer.

   Slett
 3. Hi. I have apple trees but I Have never pruned them.
  Good Sunday!

  SvarSlett
  Svar
  1. That's interesting. Are you satisfied with the apples then?

   Have a nice evening :-)

   Slett
 4. Epletrær må beskjæres, eplene blir større og får finere farge når de får mer sol. Vi beskjærer våre i februar, men tror du kan skjære nå også. Bar pass på at du ikke skjærer under podestedet på treet. Spør noen som kan det.
  Lykke til med beskjæringen!
  Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, jeg tror jeg må spørre noen som kan det. Har f.eks. ikke tenkt på det med poding. Har trodd at det ikke var podet :-)

   Slett