onsdag 20. juni 2018

Overvintret hortensia.

Denne hortensiaen fikk vi i august i fjor, og det er den første vi har plantet i hagen. Der har den stått hele vinteren, og her er den. Jeg vet at den kanskje ikke får blomster denne sommeren, men jeg er bare så fornøyd med at den har klart seg ute. Det er den første hortensia noensinne jeg har klart å holde liv i, og det er vel ikke så verst?


10 kommentarer:

 1. Det er dejligt, at det er lykkedes at holde liv i hortensiaen! Står den i en krukke?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, den står i rett i bakken :-)

   Slett
 2. Så flott da! Bakdelen med å plante hortensia ute er at siden de blomstrer på fjorårsskudd og de fryser ned blir det dessverre ingen blomstring her med kalde vintre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det jeg også har hørt, så derfor blir det nok en grønnplante :-)

   Slett
 3. Boa tarde, a Hortênsia é uma planta linda, julgo que a mesma só se dão com o frio, isto porque na minha região a mesma não se dá pelo clima ser mais quente, a foto mostra na perfeição a beleza da Hortênsia.
  Continuação de feliz semana,
  AG

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, I think you are right :-)

   Slett
 4. Gøy når plantene vil, og denne vil nok vokse seg stor og fin. Du kan jo legge litt granbar over til vinteren, så blir det litt mer beskyttesle for den.
  Min store hortensiahekk frøy helt yilbake denne vinteren.Det var nok all den is-vinden som den ikke likte. Men om etpar år er den fin igjen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg gjøre. Denne vinteren fikk den bare løv som dekke.

   Slett
 5. Så flott at den kommer tilbake, men jeg er redd at Marit har rett i at den aldri vil blomstre. Mine har stått ute mange vintre og kommet igjen, aldri blomstret. Sist vinter hadde jeg en i potte som jeg satt inn i en ikke frostfri kjeller. den står full av knopper nå!! jeg har tatt opp en til og satt i potte.
  Ha en strålende midtsommer-helg!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har ikke noe egnet sted for overvintring inne. Det ville være i romtemperatur, og da klarer jeg ikke å holde liv i dem.
   God helg til deg også :-)

   Slett