fredag 8. februar 2019

Fargekoding av strikketøyet.

De fleste som har strikket en stund, har funnet sin måte å sette merker på, for å gjøre det enklere å vite når det skal økes eller felles, eller andre ting.

Noen ganger hekter jeg ringer på selve strikkepinnen, for å kunne følge med, og det fungerer helt fint. Akkurat nå bruker jeg tråder i forskjellige farger. Det er en enkel måte, som er mulig for alle. Når jeg bruker tre forskjellige farger som her, får jeg lagt inn informasjon som forenkler strikkingen.

Først og fremst forteller trådene at her skal det skje noe. De forteller meg også hvor mange omganger det har gått siden forrige økning, fordi jeg legger tråden over til andre siden ved hver økning. Så forteller fargen på tråden hvor på strikketøyet jeg befinner meg. Det er rød tråd i sidene, og lys grønngul på økningene midt i mellom. Midt bak på ryggen er det en blå tråd. Der skal det ikke være noen økning, men jeg trenger å vite hvor midten er.

Dette skal bli en bolero jeg har laget før. Den var laget i en annen type garn, men det har gått ut av produksjon. Så nå prøver jeg med et rent ullgarn, Ask, for å se hvordan det blir.8 kommentarer:

 1. Det var en fin måde at huske på, hvornår du skal gøre noget på strikketøjet! Lækkert med en bolero i ren uld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder med til å få den ferdig :-) Tror det blir passe lunt til våren.

   Slett
 2. Smart med fargekoder! Når jeg strikker med ragelandsfelling så bruker jeg 8 sikkerhetsnåler som jeg har inne på pinnen. Da vet jeg hvor jeg skal felle :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en god ide! Fungerer like bra som ringer :-)

   Slett
 3. Hei!
  Kjempesmart. God helg! Anne

  SvarSlett
 4. Det var ein god ide. Det blir ein flott bolero :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg gleder meg til den er ferdig :-)

   Slett