søndag 10. november 2019

Orkide med røttene "til værs".

Orkideene våre sender røttene sine ut til alle kanter, men dette er første gang en av dem strekker seg oppover. Jeg skulle gjerne vite hvorfor. Kanskje den ønsker seg større potte? Eller kanskje ny jord?

Vi får antakelig bare vente og se. Akkurat denne planten gjør seg klar til å blomstre igjen, og da har jeg ikke lyst til å gjøre noe som kan forstyrre den.


8 kommentarer:

 1. Det tror jeg, at Marit kan svare dig på - jeg er helt blank :-)

  SvarSlett
 2. Hehe, det er utrolig hvilken tiltro Madame har til meg :)
  Orkidėer vokser i naturen i trekronene på trær. De er noe som kalles en epifytt, altså en snylter. De lever av barken på trærne, og derfor står orkidéer i bark når vi kjøper de.
  Jeg ser at de sender ut røttene sine i alle retninger her også, og jeg tror at luftrøttene søker etter noe de kan sette røttene sine i. Hvis en setter en potte med bark under røttene, så tror jeg de vil søke de ned i den :)
  Jeg har flere orkidėer i kjøkkenvinduet, og de står så nære hverandre at flere av røttene er på vei til å stikke ned i en nabopotte :)
  Jeg skal følge med på dette!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det visste jeg ikke. Har ikke tenkt på dem som snyltere siden de har egen "jord". Spennende :-)

   Slett
 3. Hei Aud!
  Orkideer kan lett formere slik som Marit sier. Og det at de har så flotte luftrøtter betyr også at de trives der de står ellers ville de ikke produsert så mange luftrøtter.
  Orkideer er så greie og utolig hvor lenge de kan blomstre.
  For en del år siden var vi i Thailand og jeg måtte innom en orkidefarm...oioii sier jeg bare. Fantastisk å se så mange arter og i sitt rette element:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Da trives den :-)
   Høres veldig spennende ut å være i en orkidéfarm :-)

   Slett
 4. You will have beautiful flowers :-)

  SvarSlett