mandag 6. januar 2020

Bål og pinnebrød.

Vi har en Hakkespettbok her i huset, som ble kjøpt på et loppemarked for et par år siden. Den har blitt grundig lest, og kommet til nytte mer enn en gang.

I boken er det også matoppskrifter, og en av dem er pinnebrød. Den måtte jo testes! Pinnebrød kan sikkert stekes på flere måter, men jeg syns de blir best ved å steke dem over bålet.

Vi bor med gangavstand til flere bålplasser. Siden de er ganske hyppig i bruk, er det enklest å ta med seg ved hjemmefra. Da går det også raskt å tenne opp.

Deigen er laget av hvetemel, vann, litt salt og bakepulver. Pinnene for å ha deigen på under grillingen fant vi i skogen. Det er lurt å fjerne barken.

Selve grillingen tar litt tid, men det er koselig å sitte sånn foran bålet.



6 kommentarer:

  1. Hvor er det dejligt, at I har flere bålpladser i nærheden - det er så hyggeligt at sidde ude i det fri og spise :-)

    SvarSlett
  2. Pinnebrød er veldig godt! :)

    SvarSlett
  3. Koselig med pinnebrød på bålet :)

    SvarSlett