mandag 21. september 2020

Strikket jakke ferdig før høsten blir kjøligere.

Denne jakken ble jeg veldig fornøyd med! Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til genseren Hjemover, og strikket den som jakke. Egentlig er oppskriften laget i barnestørrelser, så for å få den gjort om til en størrelse M, har jeg brukt tykkere garn og pinner enn det som er oppgitt. Som "prøvelapp" strikket jeg en t-skjorte som var ferdig i juni. Den tok utgangspunkt i størrelse 10 år, og er løstsittende. Det passer jo godt på sommeren. Nå ville jeg ha en litt mer tettsittende jakke, og brukte derfor størrelse 8 år som utgangspunkt.

For å kunne klippe opp foran, må en legge inn ekstra masker. Her har jeg lagt inn 4 masker til å sy og klippe i. Jakken er strikket ovenfra og ned, så for å ha et utgangspunkt for stolpene, strikket jeg halskanten fram og tilbake, med 10 ekstra masker. Da var det beregnet 5 masker til hver stolpe.

Så måtte selvfølgelig ermene og bolen være noe lengre enn til en 8-års størrelse. 

Denne gangen brukte jeg ren ull fra Linde garn som bunnfarge. Fargen heter grangrønn. De øvrige fargene er restegarn fra forskjellige produsenter. Deilig å få brukt opp litt!

Strikket jakke Hjemover

Strikket jakke Hjemover


7 kommentarer:

  1. Så fin jakke du har strikket, og flott mønster! :)

    SvarSlett
  2. Den er super flot, og det er nogle flotte farver - hvor er du dygtig!

    SvarSlett
  3. Hei!
    Flott jakke og nydelige farger. Ha det godt! Anne

    SvarSlett
  4. Det blei ein flott jakke i fine fargar :)

    SvarSlett