torsdag 8. august 2013

Sommerlektyre, Steingrunnen.

Jeg vet ikke helt hvorfor, men det har blitt nesten en tradisjon for meg å lese litt i denne boka hver sommer. Steingrunnen er skrevet av Bo Giertz, en svensk biskop, og ble utgitt første gang i 1941. Min bok er av trettende opplag, og er ikke innbundet. Den har vært ofte nok lest til at limingen i bokryggen begynner å svikte :-)

Steingrunnen er en roman, det vil si egentlig tre romaner. Alle med en prest i hovedrollen, og med utspring i Ödesjö sokn, i forskjellige tidsepoker. Det ligger i sakens natur at interessante teologiske problemstillinger kommer opp. Noen av dem like relevant nå som da. Boka er kanskje mest kjent for at den får fram det sentrale i kristen tro.

For meg er det likevel fortellingene som fanger. Jeg syns rett og slett det er spennende å lese dem. Få et innblikk i en helt annen tid. Få være med i prestenes hverdag. Kjenne på hva som er vanskelig og hva som er fint. Møte de forskjellige karakterene, som er beskrevet med en fin blanding av humor og varme.

Nå står boka i hylla igjen. Sjansen er stor for at den blir tatt fram igjen neste år :-)


Steingrunnen ble utgitt på Församlingsförlaget.

4 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig spændende - tak for anbefalingen! Jeg har ikke før hørt om Steingrunnen af Bo Giertz, men vil låne den på biblioteket.

  SvarSlett
 2. Den er notert, jeg er alltid på utkikk etter gode bøker.
  Det er så bra og få anbefalinger.
  God helg fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser også etter gode bøker :-) God helg!

   Slett