mandag 18. november 2013

Havresaft en hustrig høstkveld.

Når det regner og er kaldt ute, er det godt med noe varmt å drikke inne.

Havresaft er enkel å lage, er mildt på smak, og et fint alternativ til te-koppen en gang i blant.

1 dl lettkokte havregryn
1 l vann
salt og sukker etter smak
ev. rosiner

Det hele kokes i 5 minutter, så er havresaften ferdig. Enklere blir det ikke :-)

6 kommentarer:

  1. Spændende - det er nyt for mig og smager sikkert mildt og dejligt :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg syns det er et godt alternativ :-)

      Slett
  2. Den varianten har jeg ikke prøvd, men jeg koker havregrøt med vann og rosiner. Havresaft smaker sikkert godt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Havregrøt og havresaft smaker ganske likt, det er bare færre gryn når en skal lage saft :-)

      Slett
  3. Jeg husker det var stas å få nå jeg var syk og lita jente, mamma brukte solbærsaft og havregryn.
    Det smakte og var litt påfyll med energi til en syk kropp.

    Ha en fin tirsdag fra Marit.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, mamma brukte også det når vi var syke. Det er jo mye næring i havre :-)

      Slett