søndag 10. november 2013

Sjokoladeis og marengs på farsdagen.

Minstemann og jeg satte i gang et is-prosjekt i morrest. Det har vært etterspurt en ukes tid, så nå tenkte vi det kunne passe. Hjemmelaget dessert på farsdagen :-)

Oppskriften fant vi i Aschehougs store kokebok fra 1992. Med noen justeringer ble det slik:
To "kokker" og litt søl :-)

3 dl kremfløte
100 g kokesjokolade 70 %
4 eggeplommer
sukker etter smak

Fløten varmes opp, og sjokoladen smeltes i fløten. Ta kjelen av varmen. Visp forsiktig inn en eggeplomme om gangen. Smak til med sukker. Visp i blandingen til den er avkjølt. Hell over i form eller isboks, og sett i fryseren. Det tar i alle fall to timer før isen er ferdig frosset. Rør om noen ganger i løpet av frysetiden.
Klar for fryseren.

Så satt vi igjen med 4 eggehviter, og da passer det jo å lage marengs. Sånn bortsett fra at det ikke er det jeg får best til..... Antakelig hadde det kommet litt plomme sammen med eggehviten, for den ville bare ikke bli stivpisket. Det endte med at vi hakket mandler og blandet i eggehviten. For å i det hele tatt ha mulighet til å steke dem, helte jeg røra over i muffinsformer. Resultatet ble sånn middels.

Til 4 eggehviter skulle det være 8 ss sukker. Så hadde vi ca. 100 g mandler, som Minstemann fikk bruke klubba på :-) Når alt var blandet sammen, helte vi røre over i formene. De skulle ha stekt 1 time ved 100 grader, men det var for kort tid. Det ble omtrent en og en halv time til slutt.
Verken marengs eller muffins egentlig :-)

Isen ble kjempegod! Marengsene så som så.

Pappaen ble i alle fall glad :-) Og det var jo det viktigste.

2 kommentarer:

  1. Uhm, så lækkert og en god idé at tage mindstemand med i køkkenet :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Han setter stor pris på å få være med, især når vi må smake underveis :-)

      Slett