mandag 6. januar 2014

Da Norge fikk egen grunnlov.

Har holdt på noen dager nå å lese Kartsen Alnes bok om 1814. Det er spennende å lese om hva som skjedde rundt grunnlovens tilblivelse.

Om ufred mellom nabolandene. Union med først den ene og så den andre. Om hungersnød i Norge, og Englands blokade som gjorde det nesten helt umulig å få korn til landet.

Det er også spennende å lese om mennene som kom til Eidsvoll for å lage grunnloven. Om det politiske spillet og hvordan debattene gikk.

Til våren er det 200 år siden alt dette skjedde. Det er både kort og lang tid. Jeg kjenner på en glede over at de samme landene har et godt forhold til hverandre, og har hatt det lenge. At alle parter la seg i selen for å få det til. Det er verdifullt å ta med seg.


Boka er gitt ut på Schibsted forlag i 2013.

6 kommentarer:

 1. Det lyder som en spændende bog - tak fordi du fortæller om den - den kunne jeg tænke mig at læse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns den er spennende :-)

   Slett
 2. Karsten Alnes er veldig god på historiske bøker. Det må ha vært spennende tider når det var 1814, ja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var mye mer som skjedde da enn jeg trodde :-)

   Slett
 3. Verdifull historie skrivet Karsten Alnæs jeg må merke meg. Sikker spennende tid, men veldig savn for mye også. Jeg lese min første bok med norsk språk fra Levi Henriksen Hjem til jul med "Bare mjuke pakker under treet" og "Alt det som lå meg på hjertet" mange gripende fortellinger nåværende dager. Og jeg gleder meg jeg lese norsk! Ikke så lett å få en norsk bok for meg her. Så boken er min liten skatt.
  Mye gleder for deg med lese fra norsk historie og ha en riktig godt uke fortsatt. Klem fra Viola.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gøy at du leser på norsk. Jeg blir imponert! Håper du får tak i flere bøker.

   Ha en god uke du også :-)

   Slett