Raspaballene under koking. |
Det finnes utrolig mange forskjellige oppskrifter på raspaball, og her er min variant.
Start med 1 lettsaltet og røkt svineknoke, som legges i kokende vann. Den skal koke på svak varme i ca. 2,5 time.
Skrell 10 mellomstore, rå poteter, og rasp dem opp. Ha i 1 ts salt. Blandes med fin sammalt hvete, til det er mulig å forme deigen som små snøballer. Byggmel kan også brukes. Denne deigen er nok til ca. 3 raspaballer. Legg dem i kokende vann, og la dem koke 40-50 minutter. Ha litt salt i vannet, og noe av kraften fra svineknoken.
Skjær opp kålrot i 1 cm. tykke skiver, og la dem koke sammen med svineknoken de siste 20 min. av koketiden.
Jeg bruker en kjele på 3 l. for å få plass til svineknoken. |
Før servering skjæres kjøttbitene av svineknoken, og kuttes i små biter.
God mat på en dag hvor det er hustrig ute :-)
Dette har jeg aldri spist før, men min mann liker det. Kanskje jeg skulle prøve din oppskrift en dag :-)
SvarSlettDet er i alle fall ikke så stor posjon, så om du ikke skulle like det klarer kanskje din mann å spise resten :-)
SlettDen ret tror jeg slet ikke vi kender i Danmark, men det lyder spændende!
SvarSlettNei, jeg tror det er gammel norsk tradisjon. Brunost er i alle fall brukt stort sett bare i Norge. Det er mektig mat, men smaker veldig godt, syns jeg :-)
Slett