torsdag 27. februar 2014

Venstrehåndsarbeid - akvarell.

Siden min Høyre hånd denne uka skulle hvile mest mulig, syntes min Venstre hånd det var på tide å få prøve seg på maling. Akvarell helst. Hodet tenkte at det kunne jammen bli et spennende prosjekt.

Høyre hånd fortrekker middels til små ark å male på. Venstre hånd forlangte et stort ark, og bred pensel. Ikke en sånn myk, spenstig pensel, men en med stiv bust. Høyre hånd stilte seg tvilende til prosjektet, men ble ikke hørt.

Med litt nølende, men kraftige tak, fuktet Venstre hånd arket. To farger ble valgt ut til bunn, grønn og blå. Bustpenselen fikk nesten ikke plass ned i fargen, så bred var den. Arket måtte tørke litt, så Venstre hånd fikk en tenkepause, og fant ut at det kunne være nyttig med en mykere pensel også, men den måtte være stor!

Til å male stammene valgte Venstre hånd brunt og blått. Høyre hånd så med fortvilelse på at Venstre hånd blandet fargene rett på arket. Og så kun to farger når det fantes flere. Det er ikke sånn det skal gjøres! Men Venstre hånd forsatte ufortrødent. Hodet protesterte ikke, så da måtte Høyre hånd bare gi seg.

Det første strekene med bred pensel gikk greit. Så ble det mer krevende. De smalere strekene gikk ikke så lett. Høyre hånd ventet bare på å få ta over, og vise sin overlegenhet. Men Venstre hånd fortsatte. Ganske skjelvende etterhvert. Og så skulle det vise seg at nettopp den skjelvingen gav en fin effekt. Etter en ganske kort tid, var Venstre hånd fornøyd, og gjorde seg klar til signatur. Dette var Høyre hånd absolutt ikke forberedt på, og la inn så sterke protester som mulig. Signatur er jo Høyre hånds særområde! Heller ikke denne gangen protesterte hodet. Så Venstre hånd signerte bildet, stolt og fortsatt skjelvende.

Så hvordan gikk det? Venstre hånd er svært fornøyd med resultatet. Hodet er fornøyd, alt tatt i betraktning. Høyre hånd skulle veldig gjerne pyntet litt på det, men får ikke lov. Det eneste som gjenstår nå, er å skjære arket løs fra blokka, og der er alle parter skjønt enige; det er en typisk oppgave for Høyre hånd.


8 kommentarer:

 1. Du og din venstrehånd kan være veldig fornøyd, så flott akvarell.
  Du er kjempeflink til å male må jeg si.

  Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det er morsomt å prøve med venstre hånd :-)

   Slett
 2. Så gøy da! Godt at den venstre hånden fikk bestemme ;-)
  Du er kjempeflink!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Det var morsomt å holde på :-)

   Slett
 3. Sååå flink du er!..og din venstre hånd skal være stolt av resultatet:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, den er nok litt stolt :-)

   Slett
 4. Det er vel nok flot - du er meget dygtig til at male! Og så endda med venstre hånd :-)

  SvarSlett