fredag 20. juni 2014

Potetplantene kommer seg.

Jeg har vært litt spent på hvordan det skulle gå med den ene potetplanten. Akkurat da de første bladene kom opp, kom det også snegler, og de spiste bladene før jeg oppdaget dem. Da var det bare å finne fram pølseklypa...... Det er egentlig første gang jeg har oppdaget snegler her, så det er nesten så en kan lure på om de kom med plantejorda.

Uansett, nå er begge plantene kommet godt opp. Jeg tror det er den til høyre, med de lyseste bladene, som er pimpernel. Er ikke helt sikker. Den andre er en gul potetsort, som jeg ikke vet navnet på.


6 kommentarer:

 1. Planterne ser flotte ud, og det var godt, du opdagede sneglene! Det bliver spændende at spise kartofler af egen avl :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nypoteter er noe av det beste som finnes :-)

   Slett
 2. Ja, det blir spennende om vi får noen avling i år. Mine potetplanter lever også. Håper vi får mange poteter i høst! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, måtte det bli mange poteter!

   Slett
 3. Snegler det er pyton. I kjøkkenhagen på jobben har vi prøvd ut kaffegrut mot snegler. Vår "gartner" sier at det fungerer flott og avgnagde planter kommer seg. Vi har kaffemaskin med mye grut på jobben så det er god tilgang. Du ka njo prøve det. Det sies at kaffegrut er gjødsel også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var et godt tips! Kaffegrut har vi jo :-)

   Slett