onsdag 16. juli 2014

Et hjemmesydd skjørt.

Klart for klipping.
Da jeg var barn, var hjemmesydd langt nede på ønskelista. Det var ensbetydende med noe uformelig og umoderne. Den holdningen endret seg i løpet av noen år, så i slutten av ten-årene sydde vi gjerne, og brukte alt mulig slags materialer. Husker en venninne laget seg en kjole av flanellslaken. Da syns vi det var tøft. Nå vil jeg si det var mer spesielt enn pent......

Mitt siste syprosjekt er et skjørt i dongeri. Jeg har tittet litt på skjørt i forskjellige butikker, uten å kjøpe noe. For den som syr litt, samler det seg alltid opp et lager med stoff og stoffrester. Sånn er det også her. Det er ikke så ofte jeg syr dongeri, men jeg hadde faktisk en rest, stor nok til et skjørt. Så da var det bare å komme i gang.

Stoffet er kjøpt på Stoff og stil, mørk blå dongeri. Mønsteret har jeg laget selv (for en del år siden), med utgangspunkt i et skjørt fra Burda. Det sparer en del arbeid. Det opprinnelige mønsteret var i tre deler, med innsnitt foran og bak. Jeg valgte å dele det opp, og klippet papirmønsteret opp fra bunnen av innsnittene. På den måten ble det mulig å gi skjørtet fire små splitter i kanten nede, i stedet for en stor.

Det er glidelås midt bak. Forrige gang jeg brukte dette mønsteret, fikk skjørtet en glidelås fra et gammelt pennal. Denne gangen lette jeg i gamle sy-ting, og fant en glidelås jeg arvet fra min farmor for veldig lenge siden. Det ville selvfølgelig være enklere å bare kjøpe en ny, men det tar lengre tid, og når en er ivrig for å bli ferdig, og det finnes løsninger like i nærheten.......

Bildet av det ferdige skjørtet er tatt like etter at de siste trådene er klippet. Ustrøket, men ellers klart til bruk.

Etter å ha blitt brukt litt og vasket noen ganger, vil det få det preget dongeri ofte har, og som i alle fall jeg liker godt.

6 kommentarer:

 1. Hvor er det blevet flot! Tillykke. Jeg syede meget som ung og elskede det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg liker veldig godt å sy, når jeg bare har tid :-)

   Slett
 2. Så flott skjørt du har sydd! Jeg sydde også mange klær i ungdommen og til barna mine når de var små.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg har ikke sydd så mye barneklær ennå, men burde kanskje prøve på det også :-)

   Slett
 3. Så fint det ble, jeg er imponert hvor flink du er med nål å tråd.

  Ha en fin sommerdag, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg har tatt skjørtet i bruk allerede :-)

   Slett