|
Geitrams med Saltstraumbrua i bakgrunnen. |
Nå blomstrer både
geitrams og
mjødurt. I sær mjødurt dufter. Den er også fin å lage saft av. Da bruker en blomsten, mens den er ny.
Saften lages slik: legg blomstene i en bolle som tåler varme, og hell kokende vann over. La det stå og trekke et par timer, i alle fall til vannet er avkjølt. Så er det bare å sile saften av, blande i sukker og bittelitt vinsyre. Til slutt fylles saften på rengjorte flasker, og settes i fryseren. Flaskene må ikke være helt fulle, siden saften utvider seg når den fryser.
|
Mjødurt. |
Det smaker sikkert veldig godt! :-)
SvarSlettJa, det gjør det :-)
SlettJeg var ikke klar over, at man kan lave saft på mjødurt- tak for tippet :-)
SvarSlettTror den har vært brukt til drikke fra gammelt av :-)
SlettEr den spiselig det viste jeg ikke, det er fristende og prøve ditt tips.
SvarSlettHa en fin sommerkveld.
Ja, det smaker friskt, syns jeg :-)
Slett