I dag prøvde jeg å steke et helt stykke ytrefilet av storfe for første gang. Brukte en oppskrift fra Aschehougs store kokebok, og den fungerte kjempefint.
Start med å brune kjøttet i en gryte på sterk varme. Langsidene stekes først, og deretter kortsidene. Det tar 4-5 minutter på hver side. Jeg foretrekker å bruke jerngryte til dette.
Deretter krydres kjøttet godt med salt, og grov pepper. Legg det så på rist i stekeovnen, med langpanne under. I følge oppskriften skal kjøttet stekes på 150 grader til det har fått en temperatur inni på 55 - 65 grader. Jeg ville ikke ha det fullt så rosa inni, og lot det stå til ca. 70 grader. Da brukte jeg steketermometer for å kunne følge med.
Det hele går ganske fort, så det er bare å sette i gang med tilbehøret med en gang kjøttet er i stekeovnen. Vi hadde kokt potet, brun saus og grønnsaker som tilbehør. Veldig godt!
Mhhh det var veldig godt :-)) Vi spister fisk i dag og tar en sykkeltur, våren er kommet med 14 grader og herlig solskinn. Alle mennensker var ute :-)) og blomster veldig fargerik. Været er tre dager og etterpå kommer kalder igjen. En hyggelig kvinnedag :-)
SvarSlettKos deg. Klem fra meg
Fint med godt vårvær :-)
SlettDet lyder lækkert - skal bestemt prøves også her, tak for tippet :-)
SvarSlettJa, jeg syns det smakte godt :-)
SlettHei! Det både ser og høres veldig godt ut. God kveld! Anne
SvarSlettJa, det ble godt :-)
SlettDet hørtes godt ut! :)
SvarSlettGod søndagsmat :-)
Slett