lørdag 11. april 2015

Enkel skattejakt i barneselskap.

Vi feiret nylig Minstemanns 5-årsdag, og hadde barneselskap. Vi ville gjerne ha noe som kunne ligne på en skattejakt. I stedet for å lage et kart til hver av ungene, fikk de løse oppgaver i fellesskap.

Hver oppgave hadde et enkelt symbol, siden barna ikke har lært å lese ennå. For ikke å bruke for mye tid på tegningen, brukte jeg en ferdig tegning og la under arket, og tegnet over. Når oppgaven er ferdig, er det bare å rulle sammen arket, og binde en tråd eller hyssing rundt. Jeg la rullene på de forskjellige postene, og lot dem være nesten helt synlige. Det tok tid å finne dem likevel.

Første oppgave er på bildet under. Min mann var leder for skattejakten, og leste tekstene. Vi hadde til sammen fire oppgaver. Det var passelig til denne gruppen barn.

A3-ark.
Siste oppgave førte til vår veranda, og en sjørøverdame, som var meg i enkel utkledning; hvit skjorte, brun vest og et halstørkle som pannebånd. Til skattekiste brukte jeg en skoeske, kledd i aluminiumsfolie. Oppi den var de obligatoriske godteposene. For å få posene, måtte alle si første bokstav i navnet sitt. Min mann var sufflør etter behov. Bursdagsbarnet er selvfølgelig først i køen. Det hele tok mellom 15 og 20 minutter.

Tror både barna og vi hadde det like gøy.

Forkledd skoeske.

5 kommentarer: