Med epler i hagen, er jeg jo bare nødt å lage eplekake. De norske eplene passer perfekt til det, siden de er litt syrlige i smaken. Friskt og godt!
Kaken er rask og enkel å lage.
Fyll:
3-4 epler
2 ss sukker
ev. smak som kanel eller vanilje
Smuldredeig:
1,5 dl hvetemel
3 ss havregryn
3 ss sukker
100 g smør
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Smør en ildfast form.
Bland smuldredeigen først. Det lønner seg å la smøret stå litt i romtemperatur først, slik at det er mykt, når en knar den sammen.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i båter eller skiver, som fordeles jevnt utover i den ildfaste formen. Strø sukker og ev. kanel over eplene. Fordel smuldredeigen på toppen.
Stek kaken midt i ovnen til smuldredeigen er gylden. Ca. 20-25 min.
Server med vaniljekesam, is eller lignende.
Nam, den så god ut! :)
SvarSlettDen er veldig god :-)
SlettMhhhhh ser kaken veldig god :-))) Jeg vil bake også... det er en riktig god oppskrifter... hurtig ferdig :-)) Dessverre jeg har ikke epler... nå... her...
SvarSlettJeg baker eplerkake med deigen etterpå epler og etterpå kommer oppe teigen - det er mel, sukker og smør litt salt - smule og baker 50 minutter. Hvis du ikke forstå, så jeg kan lege en gang i blogg... veldig gjerne.
Ha en riktig god søndag. Vi har regendag - hele dagen - jeg kose meg inne.
Klem fra Viola
Det høres ut som en oppskrift jeg har på "Dansk herregårds eplekake". Den er veldig god. Spennende å se din oppskrift hvis du legger den ut på bloggen :-)
SlettHei!
SvarSlettDet både høres og ser godt ut. Anne
Det er skikkelig godt :-)
SlettAhhh - fikk skikkelig lyst på eplekake og vanilje is - kaken din ser veldig god ut.
SvarSlettVanilje is er jo kjempegodt til eplekake :-)
Slettnam, den må jeg prøve, takk skal du ha1
SvarSlettVel bekomme :-)
Slett