lørdag 5. september 2015

Eplekake, selvfølgelig.

Med epler i hagen, er jeg jo bare nødt å lage eplekake. De norske eplene passer perfekt til det, siden de er litt syrlige i smaken. Friskt og godt!

Kaken er rask og enkel å lage.
Fyll:
3-4 epler
2 ss sukker
ev. smak som kanel eller vanilje

Smuldredeig:
1,5 dl hvetemel
3 ss havregryn
3 ss sukker
100 g smør

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Smør en ildfast form.

Bland smuldredeigen først. Det lønner seg å la smøret stå litt i romtemperatur først, slik at det er mykt, når en knar den sammen.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i båter eller skiver, som fordeles jevnt utover i den ildfaste formen. Strø sukker og ev. kanel over eplene. Fordel smuldredeigen på toppen.

Stek kaken midt i ovnen til smuldredeigen er gylden. Ca. 20-25 min.

Server med vaniljekesam, is eller lignende.

10 kommentarer:

  1. Mhhhhh ser kaken veldig god :-))) Jeg vil bake også... det er en riktig god oppskrifter... hurtig ferdig :-)) Dessverre jeg har ikke epler... nå... her...
    Jeg baker eplerkake med deigen etterpå epler og etterpå kommer oppe teigen - det er mel, sukker og smør litt salt - smule og baker 50 minutter. Hvis du ikke forstå, så jeg kan lege en gang i blogg... veldig gjerne.
    Ha en riktig god søndag. Vi har regendag - hele dagen - jeg kose meg inne.
    Klem fra Viola

    SvarSlett
    Svar
    1. Det høres ut som en oppskrift jeg har på "Dansk herregårds eplekake". Den er veldig god. Spennende å se din oppskrift hvis du legger den ut på bloggen :-)

      Slett
  2. Hei!
    Det både høres og ser godt ut. Anne

    SvarSlett
  3. Ahhh - fikk skikkelig lyst på eplekake og vanilje is - kaken din ser veldig god ut.

    SvarSlett
    Svar
    1. Vanilje is er jo kjempegodt til eplekake :-)

      Slett
  4. nam, den må jeg prøve, takk skal du ha1

    SvarSlett