onsdag 13. april 2016

Parfymehuset - eller?

Jeg har lurt litt på hvorfor dette huset på folkemunne blir kalt Parfymehuset. De to firmaene som holder til der har nemlig ikke så mye med parfyme å gjøre. Rørleggere og elektrikere.

For ikke så lenge siden fikk jeg anledning til å spørre et par stykker som har vokst opp her. De mente at huset ble bygd for produksjon av parfyme. Og ikke hvilken som helst parfyme; Michael Jackson rett og slett. På nitti-tallet, antakelig.

Så gikk bedriften konkurs, og andre firma kom inn. Jeg har prøvd å google litt, for å finne ut mer, men det står fint lite om det på Internett. Så hva som er riktig vet jeg ikke.

Det har jo uansett ikke noen praktisk betydning nå, men jeg syns sånt er spennende å fundere på.


8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det er et spesielt bygg også :-)

   Slett
 2. Så spennende! Du finner nok ut av det til slutt, siden det ikke er så gammelt. Her hvor jeg bor har vi så utrolig mange rare stedsnavn, som en ikke kan tenke seg til betydningen av. Men jeg har funnet betydningen til noen av de i lokalhistoriske bøker, og navnene er faktisk gammelnorske. Det er moro å fundere på navn :) Ha en fin våruke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kanskje jeg kan finne en bygdebok eller lignende :-) Godt tips.
   God uke til deg også.

   Slett
 3. Hei! Navn er veldig spennende og morsomt. Parfymehuset kan jo være ironisk ment. Trodde at fremstilling av parfyme ble gjort på kjemiske fabrikker.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan være ironisk ment, men bygget har en spesiell fasong, så det må ha vært laget til noe annet enn rørleggere og elektrikere. Har ikke vært inne, men det ser ut som om det er et slags show-room der :-)

   Slett