fredag 25. november 2016

Husmor anno 1950.

Med veven min fulgte en bok med instruksjoner og mønster. Den heter ganske enkelt "Håndbok i veving", og ble gitt ut av Cappelen i 9. opplag i 1950.

På bokas omslag er denne reklamen for "husmødrenes viktigste standardverk". En kokebok og en husmorbok. Prisen for hele verket var den gang 48,- kroner.

"Mat og hus omfatter i to bind alt en husmor har bruk for å vite om matstell og hjemmestell i en vanlig norsk husholdning".

En sånn reklame hadde nok ikke blitt så godt mottatt i dag, men tematikken er jo ikke helt fremmed. Den har bare antatt nye former. Og henvender seg i større grad til både menn og kvinner.7 kommentarer:

 1. Nei, ting og reklame har nok endret seg mye på de årene! Det er likevel artig å lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns også det er gøy :-)

   Slett
 2. Flotte gamle bøker du har:)
  Selv om tingene har endret form er det likevel en artig lesning:)
  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gir et lite glimt av hvordan det var :-)

   Slett
 3. Hei!
  1950-tallet blir kalt husmorens tiår. Det er interessant å lese hvordan det var. Det ble laget en film som het "Med støv på hjernen". Er ganske glad for at på dette feltet har verden gått framover. I hvert fall i Norge.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 4. Ja, det er rart å se hvor fort tidene har forandret seg :) Jeg har også etpar sånne bøker, og jeg må le mange ganger når jeg sitter å leser i de. De hadde mye humor også disse forfatterene av hustellbøkene :)

  SvarSlett