lørdag 10. mars 2018

Strikke med dominant farge?

De siste dagene har jeg fulgt en debatt på Ravelry, om hvorvidt en skal strikke tofarget mønster med en tråd i hver hånd, eller begge i venstre hånd.

Jeg har alltid strikket med begge fargene i venstre hånd, som vist på bildet, og kjenner ikke den andre måten å gjøre det på.

Debatten startet med at en strikker hadde sett en video med Arne & Carlos, og fått god hjelp av å se hvordan de gjorde det. Diskusjonen går på hvordan de to teknikkene påvirker mønsteret. Så vidt jeg forstår, skal teknikken med en farge i hver hånd gjøre at mønsteret kommer tydelig fram, forutsatt at en holder den dominante fargen i venstre hånd. Det har visst noe med at en holder trådene med forskjellig stramming. Hvilken av fargene som regnes som dominant er jeg litt usikker på, men jeg oppfatter det som om det er bunnfargen. Hele diskusjonen går på engelsk, så jeg kan naturligvis ha misforstått.

For min del ville det neppe fungert med en tråd i hver hånd, fordi jeg ville bruke for mye tid på å få strikket tråden i høyre hånd.Og hvis strikkingen tar for lang tid, blir det litt så som så med motivasjonen.

Dette skal for øvrig bli en genser, eller kanskje en jakke, hvis jeg blir modig nok til å klippe opp foran. Det er første gang jeg strikker med garn fra Hillesvåg, så det er spennende. Jeg liker dette garnet veldig godt! Det heter Tinde, og er farget på grått garn. Veldig fint, syns jeg.
10 kommentarer:

 1. Det er sikkert mange fremgangsmåter på dette, men jeg har alltid strikket sånn som du viser. Jeg har strikket mye med både to og tre farger, og det har fungert godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns også den måten fungerer godt :-)

   Slett
 2. Hei!
  Dette høres litt for komplisert ut. Både dominant farge og høyre hånd.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns også det høres litt komplisert ut :-)

   Slett
 3. Trenger ikke å ha en tråd i hver hånd. Men tråden som holdes til venstre blir dominant. Så da kan du strikke som vanlig, og ha den dominante til venstre på fingeren. Det lages ofte mye styr på Ravelry for nesten ingenting 😂

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Da har jeg lært noe nytt :-)
   Ja, det kan bli mye styr.

   Slett
 4. Bom dia, não sei nada sobre Tricô, admiro sim, a técnica usada e a criatividade em cada trabalho, é uma arte que deve de perseverada e passada ás novas gerações.
  Continuação de feliz semana,
  AG

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes it is. Thank you.
   Have a nice day :-)

   Slett
 5. har ikke hørt om at det går an å strikke med en tråd i hver hånd - tungvint? Men dominant - ja. Strikker jeg bare med to farger, prøver jeg alltid å ha fargene likt plassert på fingeren gjennom hele arbeidet. Det synes jeg blir penest.
  Veldig fin grønnfarge du strikker med.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for meg høres det i alle fall tidkrevende ut.
   Jeg liker også den grønnfargen :-)

   Slett