tirsdag 10. juli 2018

En ny statue i Slottsparken.

Det jobbes stadig i Slottsparken, og i dag tok vi turen innom der. I Prinsesse Ingrid Aleksandras Skulpturpark har det kommet nye skulpturer i sommer.

Jeg syns denne Jordas Hånd er så flott. Med et tre i midten.


Vi måtte selvfølgelig ta en titt på denne statuen av Dronning Sonja også. Jeg syns den forteller så mye om dronningen vår.


Etterpå var vi faktisk på omvisning på Slottet. Det var ikke planlagt, men siden det var ledig plass på omvisningen, ble vi med. Der er ikke tillatt å ta bilder.

Det er første gang jeg har vært på Slottet. Vi oppdaget at til og med Kongen har gulv med knirk i, for eksempel i Store spisesalFugleværelset skulle jeg gjerne ha sett mer på. Veldig fint laget!

Norge har et svært nøkternt slott, sammenlignet med de europeiske kongehusene. Det syns jeg er litt stilig. Vårt slott har 173 rom, mens slottet i Stockholm visstnok har over 1000. Skulle tro at 173 er mer enn nok å holde styr på!

4 kommentarer:

 1. Sikke en spændende oplevelse at være inde og se slottet - med knirkende gulv. Det havde lige været noget for mig og får mig til at tænke på, at jeg så filmen 'Kongens nei'.
  Så fin en statue af jeres dronning. Den viser fint, at hun er et friluftsmenneske.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Dronningen er kjent for å være friluftsmenneske :-)

   Slett
 2. Så spennende da! Min mor var på omvisning der for noen år siden, og hun var veldig fornøyd. 173 rom burde holde for de fleste ;)
  Flotte statuer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Slottet er verdt et besøk ja :-)

   Slett