tirsdag 11. juni 2019

Genser strikket med i alle fall noe restegarn.

Planen med denne genseren var to ting. Det ene var å få brukt restegarn, og det andre var å få mer erfaring med å strikke ovenfra og ned.

Alle mønsterstripene er av restegarn, så en del har jeg fått brukt. Når det likevel er mer til overs enn jeg hadde forventet, er det fordi denne babymerinoen er veldig drøy i bruk. Det er ca. 175 meter per 50 gram.

Genseren er strikket med pinner nr. 2,5 mm og 3 mm. Jeg kunne antakelig ha gått ned til pinne nr. 2 mm på vrangbordene, siden jeg strikker mye løsere da enn på glattstrikk.

Det er helt fint å strikke ovenfra og ned, men jeg foretrekker så langt nedenfra og opp. Det er fordi en da strikker delene hver for seg, og har et lettere strikketøy underveis, inntil monteringen.

Det var i alle fall gøy å strikke mønster på hele genseren. Siden mønsteret er enkelt, er det lett å memorere. Nå funderer jeg på om jeg skulle lage en til meg selv også. Hvis jeg strikker samme genseren men med tykkere garn og pinner, skulle den bli stor nok til meg.8 kommentarer:

 1. Så fin genser! Morsomt mønster :)

  SvarSlett
 2. Den er virkelig flot- ja, det vil være dejligt med en til dig selv også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, jeg kunne ha lyst på en sånn genser :-)

   Slett
 3. Hello.
  Nice sweater, good job :-)

  SvarSlett
 4. Så flott gensar, og kjekt å få brukt restegarn. Eg og likar best å strikka nedifrå og opp. God helg :)

  SvarSlett