søndag 23. juni 2019

Nye planter i hagen.

I går kjøpte vi noen nye planter. To av de vi hadde i fjor kom ikke opp, og så trengte vi en til busk.

Dette er den nye busken. En Mispel. De er veldig hardføre, og brukes ofte til hekk. Denne skal få stå for seg selv. Hvis den trives, kan den bli opp mot 3 meter høy. I så fall vil den gi god skjerming for nordavinden. Vi trenger å gjøre det mer lunt i hagen, slik at det etter hvert blir mulig med mindre hardføre planter.


De to neste bildene er tatt samtidig med Mispelen, altså mens det er sol. Dette er på nordsiden av huset hvor det er mye skygge, og her har det egentlig stått en Akeleie fra før. Den kom ikke opp i år, så nå har vi satt ned denne like ved siden av. Skulle den gamle Akeleien komme seg igjen, får de stå sammen.


Her stod det egentlig en Astilbe. Den kom ikke opp i år, men jeg fant muligens rota, så den har jeg satt i et annet bed hvor det er ledig plass, i tilfelle den skulle komme seg. Hvis det er rota til noe helt annet, får jeg heller fjerne den.

Den nye planten er en hjelmplante, og på lappen stod det Bicolor. Blomstene blir blå og hvite. Jeg håper den kommer til å trives, og i så fall kanskje vi kjøper flere.


10 kommentarer:

 1. Det er så dejligt med nye planter, og det er fine køb, du har gjort. En hjelmplante kender jeg slet ikke. Jeg elsker akelejer og har dem flere steder i mange farver :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også elsker akeleier, og håper på å få dem til å trives :-)

   Slett
 2. Vi ha busken i hagen også - 2 m - og du kan klippe hvis du vil. En gang var vinteren veldig kald og des frøs mye og ble brun, men alt er vokst nytt. Fantastisk busken. Hilsen til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, 2 meter høres veldig bra ut!
   God kveld :-)

   Slett
 3. Den bicolor er veldig fin. Husk på at alle hjelmer veldig giftige. I gamle dager ble de kalt for ulvebane :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må vi passe på hvis vi har små barn på besøk.
   Den ligner på bildet en som er vanlig hjemme i nord. Den kalles lushatt :-)

   Slett
 4. Hei, du holder på slik jeg gjør, flytter på planter og prøver å redde så den ene, så den andre.
  Morsomt med nye planter.
  Ha en fin dag!
  Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, reddes det som reddes kan 😊

   Slett
 5. Hello.
  The news plants grow fast :-)

  SvarSlett