onsdag 9. oktober 2019

Deilig, myk cardigan.

Nesten rett fra strikkepinnene. Når den er skylt opp og tørket skal jeg ta flere bilder.

Jakken er mitt eget design. Den grønne på bildet under er den som oppskriften ble laget ut fra (ligger i nettbutikken min). Siden garntypen den er laget av er på vei ut av produksjon, vil jeg gjerne finne alternativer. Og samtidig prøve et garn med lettere vekt, som kan strikkes på pinner nr. 8. Altså veldig tykke pinner.


Den grønne jakken er strikket med garnet Easy, som altså er på vei ut. Det er et garn i ren ull, som er kraftig og raskt å strikke. Tykkelsen på garnet gir mer vekt, så jakken veier 1 kg.

Den hvite jakken er strikket i Drops Melody, som er et luftig og loddent garn. Det er laget av 71 % alpakka, 25 % ull og 4 % polyamid. Altså nesten kun naturmateriale. Garnet er forholdsvis tynt, men gir mye volum. Denne jakken veier faktisk bare 275 gram.

Fordelen med det tykkere garnet er at det gir jakken en mer tydelig fasong (den er fasongstrikket). Ulempen er at den blir forholdsvis tung.

Fordelen med det lodne garnet er at det gir et plagg med lett vekt, og det er veldig mykt. Ulempen er at det går saktere å strikke, og jakkens fasong blir noe mindre tydelig, siden hele stoffet blir mer elastisk når en strikker tynt garn på tykke pinner.

Jeg har funnet et garn som både er tykt, og som har lett vekt, men det har nesten 40 % polyamid, og det syns jeg er litt mye.

Til neste gang jeg strikker denne cardiganen, har jeg sett meg ut et tykt garn, som ser veldig spennende ut. Det blir en stund til, så i mellomtiden dukker det nok opp flere spennende garntyper.


6 kommentarer:

 1. De er virkelig flotte begge to, og det er nogle smukke farver!
  Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke rigtig orker at lære at strikke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Det er veldig gøy å strikke hvis en finner prosjekter som gir motivasjon. Hvis ikke blir strikketøyet bare liggende, også hos meg :-)

   Slett
 2. Veldig flotte jakker begge to. Den mintfargede ble min favoritt :)

  SvarSlett
 3. Begge jakkene er flotte, ser så deilig å varme ut.
  Hvitt er delikat, men den grønne hadde også en nydelig farge jeg likte godt.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :-)
   Jeg falt for begge fargene :-)

   Slett