lørdag 11. juli 2020

Peonens første blomst.

Vi kjøpte denne peonen i 2016, og den har stått uten blomster hver sommer, men helt i slutten av juni kom den første og eneste blomsten så langt. Vakker, ikke sant?

Det er en silkepeon, og den ble kjøpt som Sara Bernhard. Den er mer rosa enn jeg hadde forventet, så derfor er jeg litt usikker. Vi har plantet peonen på nordsiden av huset, og det er nok ikke helt optimalt, men jeg tror at den nå har "knekt koden" for blomstring, sånn at det blir flere neste år.

Til høyre i bildet er en hortensia vi fikk i gave, og den eneste måten jeg får dem til å overleve på er å stikke dem ned i jorda. Vi har vært en tur på mitt hjemsted, og da kunne jeg ikke ta sjansen på å ha den i krukke. Hortensiaen har klart seg fint hittil, så da håper jeg på å klare å beholde den.


Peon

8 kommentarer:

 1. Silkepeon er bare sååå vakker. Etterhvert vil du nok få en hel busk full med disse nydelige blomstene:)
  God sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gleder jeg meg til :-)
   God sommer!

   Slett
 2. Så flot en silkepæon du har! Dejligt at den klarer at stå på nordsiden af huset. Din hortensia har det også fint, kan jeg se - den ligner min :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er imponerende at den klarer å stå på nordsiden :-)

   Slett
 3. Peonen ligner på Sarah Bernhard ja! Den er jo veldig flott. Hortensia klarer seg ute, men hvis de fryser for mye ned om vinteren vil de ikke blomstre neste sommer. Det er ikke uten grunn at jeg sleper alle mine 16 stk. inn i kjelleren hver vinter ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en utfordring med frosten. Vi har ikke kjeller, eller noe tilsvarende, så vi får bare håpe den klarer seg :-)

   Slett
 4. Sånn peon har jeg også, men ante ikke navnet. Jeg arvet den etter min oldemor som hadde hagen full av alle mulige blomster. Når hun døde spadde de som ville opp noen avleggere, eller hele planter fra hagen, for huset skulle selges.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du er som fikk hente planter der! Sikkert mye flott :-)

   Slett