onsdag 17. april 2013

Pasta med røkt ørret og fløtesaus.

Dette er en rett som er enkel å lage, og som ikke tar for lang tid. Fin til lunsj eller en enkel middag. Dette er en forholdsvis liten mengde, til 2-3 personer.

Spagetti i ønsket mengde
Salt til vannet

200 g røkt ørret i skiver

Saus:
1 sjalottløk
1/2 ss smør
1 toppet tsk hvetemel
Noen dråper sitron
3 dl kremfløte
Kvernet pepper
Salt

Revet ost.

Kok opp rikelig med vann til spagettien. Ha i salt og kok spagettien etter anvisning på pakken.

Hakk sjalottløken i små biter, og stek den i smøret til den er myk. Bland i melet, og spe med fløten. Rør godt. Ha i noen få dråper med sitron, og kvernet pepper. La sausen koke et par minutter ved svak varme. Smak til med salt.

Ørreten skjæres i mindre biter, og stekes.

Server gjerne en grønn salat ved siden av.

4 kommentarer:

  1. Åh, det lyder meget lækkert - tak for dejlig inspiration :-)

    SvarSlett
  2. Det hørtes deilig ut! Flott med matoppskrifter :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne er en god avveksling til "vanlig" laks og ørret.

      Slett