onsdag 24. juli 2013

Offline i Kristiansand.

Det er noen år siden sist jeg nøt sørlands-sommer, så nå var det veldig hyggelig å komme dit en tur igjen. To dager ble det, på besøk hos venner i Kristiansand.

Av alle ting glemte jeg mobilen hjemme, så da ble det plutselig to dager offline. Sant og si var vi opptatt med så mye, at jeg ikke savnet noe annet enn kameraet. Til gjengjeld savnet jeg det ganske mye, siden vi besøkte Dyreparken. Der var det utrolig mye morsomt å se!

Vi så nordiske dyr som elg, ulv og gaupe, og mer eksotiske dyr som sibirsk tiger, giraffer og sebraer. En tur på KuToppen måtte vi også ha. Der "kjørte" vi traktor, og klappet sauer.
Et par beskjedne suvenirer ble det også.

Mitt favorittsted var Kardemomme by. Der kjørte trikken frem og tilbake med de som ville ha en tur. Politimester Bastian gikk rundt og hilste på folk, og var fornøyd med at arresten var tom. Fra tårnet til Tobias var det mulig å se utover hele byen, og hos tante Sofie kunne den som ville prøve hengekøya.

Våre venner tok en tur i tømmerrenna. Jeg var ikke modig nok denne gangen. Egentlig så det ganske morsomt ut, så kanskje motet er større ved en senere anledning :-) Kaptein Sabeltann rakk vi heller ikke å se. Det hadde vært moro å ta en tur med skuta hans.

Dyreparken er så stor, at selv med mange tusen mennesker er det god plass. Bare ved et par tilfeller stod vi i kø, og kun den ene køen tok tid. Alle steder vi var innom var godt tilrettelagt for hele familien. Kort sagt hadde vi det kjempefint i Dyreparken :-)

For øvrig viste sørlandet seg fra sin mest sjarmerende side, med varmt sommervær, en deilig havbris og ferske reker :-)

6 kommentarer:

 1. Det lyder som de dejligste oplevelser, I har haft - jeg havde gerne besøgt Dyreparken. Spændende at læse hvad du fortæller!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Dyreparken er absolutt verdt et besøk :-)

   Slett
 2. Ja, der er det mye fint å se på! Sist helg hadde jeg besøk av min bror med familie, og de kom rett fra forestilling med Kaptein Sabeltann. Min nevø på 6 år var meget trøtt siden de hadde vært oppe til kl.01.00 på natta. Det er visst en opplevelse for både liten og stor med mange spennende effekter. Jeg har vært i dyreparken når mine barn var små, men det begynner å bli mange år siden :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper å få se forestillingen om to-tre år, når minstemann er litt eldre. Har hørt det skal være bra :-)

   Slett
 3. Så artig, det er noen år siden vi var der men minnene og inntrykkene sitter i ungene ennå.
  Det var ergerlig å glemme mobilen da, men i sommervarmen blir en jo litt svimmel he he.
  Ha en fin dag, Maritklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant. Sommervarmen gjør noe med oss :-)

   Slett