torsdag 19. desember 2013

Det nærmer seg.

Bare fem dager igjen til jul. Mye å glede seg til, og nok å gjøre.

De første årene vi stelte i stand jul i vår egen stue, kjente jeg på en slags overraskelse over at dette nå var vår oppgave. Som barn opplevde vi jo at julen bare kom. Duftene i huset, pynten som dukket opp og sangene ikke minst.

Overgangen har kommet gradvis. Fra singeltilværelsen, med status som gjest julaften, til senere å selv være familie og vertskap.Fra bare å pynte en leilighet og bake litt, til å ha ansvar for alt av smått og stort både av forberedelser og under selve julefeiringen.

Følelsen av overraskelse kommer av og til fortsatt. Kanskje et snev av savn også. Men mest kjenner jeg glede og forventning. Jula er velkommen :-)


10 kommentarer:

 1. Åh ja, jeg forstå dig så godt - og sikke et dejligt billede fyldt med forventningens glæde :-)

  SvarSlett
 2. Ja, jeg husker veldig godt det du beskriver! Det er en stor overgang, men det er jo veldig hyggelig å holde jul i egen stue. Det er mye å glede seg til, ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint med egen jul også :-)

   Slett
 3. Stor overgang ja:)
  Jeg måtte raskt innse at jeg ikke kom til å klare å lage jul som mamma, for mamma er en superhelt på det området. Jeg aner virkelig ikke hvordan hun får det til. Rydding, vasking, pynting, gaver, handling, baking og alsken julegreier. Jeg blir svett og sliten bare ved tanken.

  Men, altså det blir jul hos oss også :)

  Ha en fin dag.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her. Vi legger oss på et moderat nivå :-)

   Slett
 4. Det er koselig å holde selskap på julaften, en får lage sine egne tradisjoner og alt må jo ikke være perfekt bare man har det hyggelig.

  Jeg orket ikke å farte rundt når barna var små, pakker og unger inn i bil og ut av bil bare rot.
  De som vill er hjertelige velkommen hos oss sa vi og siden da har det blitt sånn.

  God fredag fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er akkurat det. Jeg syns også det er godt å slippe å dra med seg alt til et annet sted og så tilbake igjen :-)

   Slett
 5. Kjære du! Tusen takk for fine ord i bloggen min, og god jul ønskes deg!! Ser nedover at du har gjort masse fine juleforberedelser , varm jul ønskes deg!! klem fra Kjersti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Riktig god jul til deg også :-)

   Slett