onsdag 7. november 2012

Stekt sei med råkost og løk er godt.

Den aller nærmeste matbutikken vår er liten, men har faktisk en ferskvaredisk. Som oftest blir det til at vi kjøper frossen fisk, men så hender det at de har fersk sei......

Stek bare litt om gangen.
Jeg steker gjerne fisken i en blanding av olje og smør. Det vil si, jeg snur den i melblanding først. Etter et tips fra en tv-kokk har jeg bittelitt karri i smøret under stekinga. Ikke så mye at det gir sterk smak. Melblandingen inneholder både salt og pepper, og det er egentlig nok. Seien har mye smak i seg selv.
Tradisjonell tillaging av sei.
Tilbehør er kokte poteter, råkost av gulrot og kålrot, og mengder stekt løk i smør. Litt rømme ved siden av er veldig godt. Til råkosten lager jeg som oftest en enkel dressing av sitron, sukker, hvit pepper og vann.

Dette smaker godt, er sunt og kan gjentas ofte :-)

Tips til sei på litt mer utradisjonelt vis: Wenches kjøkken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar