mandag 4. mai 2015

Ovnsbakt ishavsrøye.

Det kom plutselig en fiskebil hit, og solgte frossen fisk på døra. Vi kjøpte blant annet ishavsrøye. Egentlig hadde vi tenkt å grille den, men prøvde med ovnsbaking først. Og det smakte veldig godt!

Dette er en enkel måte å ovnsbake fisk på.

En smurt, ildfast form. Tinte fileter (jeg tørker dem lett med litt tørkepapir). Friske urter. Her brukte vi persille og gressløk fra hagen, og basilikum fra en potteplante. Dryss litt salt over, og dekk til med aluminiumsfolie. Stekes midt i ovnen ved ca. 200 grader, i 20 - 25 minutter. En kan ta folien av ved slutten av steketiden, men da må en passe på at ikke urtene blir svidd.


6 kommentarer:

  1. Mmm...dette så nydelig ut med masse smak av urter 😀 Hilsen Else Britt

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det gjør seg med urter :-)

      Slett