mandag 25. mai 2015

Trene på stangfiske.

I går var Minstemann og jeg ute i regnværet, og øvde på stangfiske. Så fikk vi testet Angry Bird slukene med det samme.

Siden jeg hadde bruk for å ha begge hender fri på vei til og fra sjøen, tok jeg med en teleskop-stang. I tillegg hadde vi med en liten stang for bryggefiske.


Angry Bird slukene fungerte bra i forhold til steiner og sånt. De satte seg ikke fast. Men i går blåste det en del, og da ble de for lett til teleskopstangen. Snøret ble ikke nok stramt. Så jeg byttet etter hvert til en tyngre sluk.

Minstemann foretrakk først stanga for bryggefiske. Han gjorde erfaring med å sette fast sluken i en ullhanske, og hva som skjer når en dreier seg rundt med fiskesnøret ute. Snøret på min snelle hadde fått litt tvinn, så da fikk han sett det også.

Senere ville han bruke teleskopstanga, og fikk trene på å gjøre klart for kast, og å slippe snøret i riktig øyeblikk. Vi glemte tiden, og ble ute en god del lenger enn tenkt. Omtrent tre timer.

Fisk fikk vi ikke, men en sjøstjerne hektet seg på kroken. Heldigvis fikk vi løsnet den. Den så ut til å klare seg bra, og krøp etter hvert under en stein.


Det regnet en god del, så vi ble våte her og der, på tross av regntøy. Heldigvis hadde vi tatt på ull under, så vi frøs ikke. Og det viktigste, det gav mersmak for både liten og stor.

12 kommentarer:

 1. Det er en hyggelig måde at være sammen med sine børn på - jeg gjorde det samme med min søn :-)

  SvarSlett
 2. Hei! Å fiske er kjempegøy, men det er dessverre lenge siden sist. I går var det innmari kaldt. Hadde på meg lag på lag.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en kald vår :-)

   Slett
 3. Det har været en god og lærerig oplevelse for en lille dreng :-) Og så har han helt garanteret hygget sig sammen med sin mor samtidig :-) Det er godt at være sammen om en opgave ude i naturen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi trives veldig godt med å være ute :-)

   Slett
 4. Så flott - tiden flyr når man har det moro - og er tørr og varm.

  SvarSlett
 5. Happy fishing! Vi venter på litt bedre vær før vi tar stanga fatt...

  SvarSlett
 6. Det hørtes hyggelig ut! :)

  SvarSlett