mandag 25. mars 2013

En påskekylling som er enkel å lage.

Det var ikke en eneste gul garnrest i samlingen min, da jeg skulle lage påskekylling, så da ble det hvitt.

For å lage denne trenger en garn, noen små stoffbiter, papp eller tykt papir, stoppenål, saks og lim. I tillegg brukte jeg en kopp og et eggeglass for å tegne sirkler.

Denne gangen hadde jeg ikke papp, så det ble omslaget til et blad som ble formen. Jeg ønsket ikke en alt for stor kylling. Derfor brukte jeg en kaffekopp og et eggeglass som mål, og tegnet på dobbelt papir. De ferdig utklipte sirklene brettet jeg to ganger, slik at det ble et "kryss" i midten, som jeg klippet opp for så å brette snippene. Da ligner sirkelen en smultring med et litt kantete hull.

Så er det bare å holde de to like store sirklene tett sammen, og surre tråden rundt pappen ved hjelp av nålen. Jeg fyller på med garn til nålen ikke går gjennom hullet i midten lenger. Deretter er det bare å klippe opp langs sirkelens ytre kant. Da vil pappen komme til syne. Ta en ny tråd, legg den mellom pappskivene og surr den rundt kjernen av tråder. Knyt fast, og fjern pappen. Det vil ofte være noen lange tråder som stikker ut. Stuss dem til passe lengde.

Når begge "ballene" er ferdige, tar jeg tråd i nålen, og syr dem sammen gjennom kjernene. Til slutt klipper jeg til øyne og munn, og limer dem på. Og - en ny påskekylling har sett dagens lys :-)

6 kommentarer:

 1. Åh ja, de er så søde! Jeg lærte at lave denne type påskekyllinger som barn! Tak fordi du minder mig om det - nu vil jeg lære Bella at lave dem :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig koselig å gjøre sammen med minstemann, syns jeg :-)

   Slett
 2. Så søt den ble! Det er lenge siden jeg lagde påskekyllinger sammen med barna mine, men jeg husker at det var veldig gøy. Takk for flott oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns også det er gøy. Og så går det ganske fort å lage dem :-)

   Slett
 3. Åh så söt, tack för att du delar med dig av beskrivning...nu skall jag prova och göra en påskkyckling.
  Ha en fin kväll.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du likte den :-) Ha en fin dag!

   Slett