fredag 29. mars 2013

Langfredag, bål, pinnebrød og sosialt samvær.

Vi har hatt en aldeles nydelig utedag i dag. Det dufter bål av hele meg :-)

På mitt hjemsted er det tradisjon å gå i fjæra Langfredag. Siden påsken alltid er på en tid med fullmåne, er det høyere flo og lavere fjære enn ellers. Da er det mulig å gå lengre ut over havbunnen enn vanlig. Et eldorado for de som samler på steiner og skjell. Bålbrenning og pølsegrilling hører med, og sosialt samvær.

Pinnebrød.
Nå bor jeg lenger sør i landet, så forskjellen på flo og fjære er ikke så stor. Det er likevel god grunn til å ta vare på tradisjonen med å gå i "Lanfredagsfjæra".

I dag fikk vi en hyggelig stund sammen med venner. Sola skinte, bålet brant, og det gjorde noen av pølsene også.... Deig til pinnebrød hadde vi med, og jammen fikk vi stekt vafler på bålet også. Jeg var så heldig å få et vaffeljern til sånt bruk til jul, og det fungerte :-) Etter hvert var det nok noen av vaflene som fikk noen sandkorn som ekstra "krydder", siden tilberedningen foregikk på ei sandstrand.

Langfredag er også en dag for ro og ettertanke. For å tenke gjennom hvorfor vi feirer påske. Budskapet om den kampen som måtte til for at døden skulle bli overvunnet.

Vaffeljern fra Eagle Products.

6 kommentarer:

 1. Så trevligt ni haft det. Härligt med friluftsliv och att grilla korv ute.

  Ha en fin påskafton.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er akkurat som om friluft gjør at maten smaker enda bedre :-) Ha en fin påskeaften!

   Slett
 2. Det så koselig ut! Pinnebrød smaker veldig godt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også glad i pinnebrød :-) De nye grillpinnene fungerer ikke like bra som pinner, så da surret vi deigen rundt pølsene.

   Slett
 3. Langfredag går vi i fjæra ja, den tradisjonen har jeg også tatt med meg sørover.

  SvarSlett