Dette er mellomstore brødformer, ca. 1,5 l. |
Nystekte klappakaker smaker veldig godt med smør og sukker på. |
Jeg foretrekker å lage en enkel deig. Vann, havregryn, bittelitt sesamfrø, grov sammalt hvete, hvetemel, gjær og litt salt.
Til fire brød i form, er det ca. 1,3 l. vann og 50 g. gjær. Vanligvis bruker jeg nesten 1 kg. grovt mel i deigen, og fyller på med de andre ingrediensene uten eksakte mål.
Klappakakene stekes i tørr stekepanne. På gamle komfyrer var det også mulig å steke dem rett på "plata", når den var godt vasket først.
Ja,ja, må smake litt til :-)
Det ser meget lækkert ud - spændende at du steger klappakakene på en stegepande.
SvarSlettHer et det husbond, der bager mest :-)
Det var hyggelig! Akkurat som min far. Han baker alt hjemme hos dem. Til og med kransekake :-)
SlettJag tycker också om att baka matbröd. Det är så bra att ha ifrysen.
SvarSlettDina bröd ser verkligen goda ut.
Ha det gott
Takk for det! Vi kjøper en del brød også, men jeg baker så ofte som mulig :-)
Slett