mandag 23. september 2013

Klær kommer vel til kleshimmelen?

Det tar litt tid å overbevise seg selv om at klær en ikke bruker lenger, bør sendes videre. Av alle ting som skal ryddes, er klær det som volder meg mest hodebry. Ikke selve sorteringen. Den går greit.

Klær som fortsatt er i bruk, tas vare på. Der inkluderes kjolen som brukes kun en gang i året, og de kjolene som kanskje finner sin anledning neste år.

Klær som er av historisk interesse, henges på et litt mindre tilgjengelig sted. Kriteriet for at de kommer dit er enkelt. De må kunne knyttes til min historie. Enten ved at jeg har laget dem selv, eller at de ble brukt i en spesiell sammenheng. Brudekjolen, for eksempel.

Så kommer den vanskelige kategorien. Klær som skal sendes videre, eller kastes...... Her burde det være en to-deling, men å kaste klær, det har jeg svært vanskelig for. Lenge hadde jeg en kategori som het male-klær. Altså, de klærne som burde vært kastet men kanskje kunne brukes neste gang jeg skulle pusse opp i huset. Etter hver gikk det opp for meg at disse tok alt for mye plass, siden det ikke er så ofte jeg maler vegger og tak.

Derfor er jeg svært takknemlig for at det finnes tøyinnsamling, som hos Fretex. Dit kan jeg sende klær og sko, og fortsatt ha et håp om at noen kan får bruk for dem. Dit kommer det kanskje litt flere poser fra meg enn det burde, men det er bare fordi jeg er kommet til at om det skulle finnes en kleshimmel, så vet i alle fall Fretex veien dit :-)


8 kommentarer:

 1. Her har vi også den slags bokse til tøjindsamling, og de bliver flittigt brugt af mig :-) Jeg tænker på min mor, der for mange år siden syede det brugte tøj om, så det kunne bruges igen. Vi er heldigere i dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var mer vanlig å sy om før enn nå :-)

   Slett
 2. Så fint innlegg! Jeg bruker også slike bokser til innsamling av klær...de krymper jo av og til i skapet:))
  Takk for hyggelig hilsen hos meg:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er noen klær som krymper i skapet her også :-)

   Slett
 3. Ja, jeg bruker også disse boksene til Fretex. Men som deg har jeg også en anselig bunke malerklær som tar alt for stor plass her. Men det er kjekt å ha noen malerklær liggende når en skal male, for det er fort gjort å søle når en maler

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant. Jeg søler i alle fall når jeg maler :-)

   Slett
 4. Det gjør det mye lettere å kvitte seg med tøy som bare tar plass, og en flott ordning i dette overflod samfunnet vi har blitt.

  Jeg driver å sorterer tøy jeg også, noe går til venner å med barn for har en barn vokser de fra det før en får sagt A.

  God tirsdag fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg også begynt å gi videre barneklær. De rekker jo ikke å bli slitt før de er for små :-)

   Slett