onsdag 23. oktober 2013

Lys i mørket.

Plutselig var det mørkt. I hele huset. Hos alle naboene, og i hele kvartalet, så vidt jeg kunne se. Det er lenge siden sist, så jeg er kommet litt ut av rutinene ved strømbrudd. Når jeg tenker meg om er det egentlig ikke så lenge siden sikringene røk, og det ble mørkt i deler av huset vårt, men det er annerledes. Da var det fortsatt lyst i en hel etasje, og lys hos alle naboene.

Nå var det absolutt mørkt. Sånn at det ikke var mulig å se trappetrinnene på vei ned til stuen. For en del år siden, bodde jeg i et hus der det stadig var strømbrudd på denne årstiden. Da lå det fyrstikker på faste plasser i huset, slik at det var kort vei til dem uansett hvor jeg var når det ble mørkt. Sånn er det ikke nå. Men jeg fikk tent lys. Så frokosten i dag ble inntatt med levende lys som eneste lyskilde. Koselig egentlig, når en vet at det ikke er lenge til strømmen er tilbake.

4 kommentarer:

 1. Når bare man ved, at der ikke er længe til, at strømmen er tilbage, er det jo ganske hyggeligt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir litt mer strevsomt om strømmen blir lenge borte....

   Slett
 2. Ja, så lenge det er så mildt ute som nå gjør det ikke noe om strømmen går. Der jeg bodde før forsvant en gang strømmen midt på vinteren, og jeg hadde små barn som skulle ha mat. Det tok 5 timer før strømmen kom tilbake. Det var ikke en hyggelig opplevelse for å si den sånn... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. 5 timer er veldig lenge uten strøm, når det er kaldt ute. Har opplevd det, og var veldig glad for å ha vedfyring da :-)

   Slett