torsdag 31. oktober 2013

Om å være der en er i livet.

Samtalen dreier seg ikke alltid om hobbyting, selv om vi møtes i ei hobbygruppe. I går kveld var vi innom mange tema. Mye interessant, og noe med mer alvor enn det andre.

Det ble sagt noe om å være ærlig med seg selv, om ting en ikke takler så godt. Å være ærlig med omverdenen også. Vi snakker ofte fint om å møte folk "der de er". Altså der livet har ført dem. Det er vel like relevant å se seg selv i det lyset? Å møte andre mennesker fra det ståstedet en har. Være ærlig om både oppturer og nedturer i livet.

Jeg har nok en tendens til å tenke at det skulle være en selvfølge. Og så er det ikke det. Ikke i mitt liv heller. For meg handler det om beskyttelse. Hvilke spørsmål jeg ønsker å slippe å svare mange ganger på. Enten det gjelder noe hyggelig eller noe vanskelig.

Det er vel egentlig bare slik at mennesker møtes med den "bagasjen" de har, og lar den være synlig i den grad de kan eller vil. Og så har vi i det minste det til felles.

6 kommentarer:

 1. Det er ikke så nemt at kommentere kort her, men jeg tror ikke, det er alt, skal vi fortælle til andre :-) Vi skal beskytte os selv og huske at være gode til at lytte ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er viktig å ikke glemme å lytte :-)

   Slett
 2. Jeg er enig med Madame, det er ikke lett å kommentere dette emnet kort. Vi i dagens verden må nok lære å beskytte oss selv, mot oss selv. Jeg synes at folk i dag deler mer enn godt er. Ha en fin helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror også det er mange som deler for mye, og kanskje brenner seg litt på det. God helg!

   Slett
 3. Så härlig färg! Helt underbar!
  Kram Hélena

  SvarSlett